RUSH Delivery aktivno učestvovao u projektu „EU za Zelenu agendu u Srbiji“

RUSH Delivery zelena agenda

Upotrebom električnog bicikla i onog koji koristi bateriju na solarno punjenje ZNAČAJNO SMANJUJEMO IZVOR AEROZAGAĐENJA

 

Prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine, zagađenju vazduha najviše doprinose mala individualna ložišta (75 odsto), industrija (30 odsto) i drumski saobraćaj (šest odsto).

Izloženost aerozagađenju je povezana sa velikim brojem akutnih i hroničnih bolesti.

Upravo zbog toga, RUSH Delivery aktivno učestvuje u projektima koji utiču na smanjenje zagađenja životne sredine, kao što je projekat „EU za Zelenu agendu u Srbiji“.

Radujemo se što imamo priliku da još jednom doprinesemo očuvanju životne zajednice, što je zadatak svih nas. Bitno je da svako od nas preduzima makar mali korak napred ako želimo da našim budućim generacijama osiguramo zdravu sredinu.

Zelena agenda nagrađuje inovacije kompanija sa najboljim idejama za zelenu tranziciju srpske privrede i pruža finansijsku podršku kako bi se tokom ove godine ta rešenja realizovala.

Učešćem u ovom projektu omogućićemo našim dostavljačima da koriste bicikl koji koristi bateriju koja se puni upotrebom solarne energije.

Mogu sa ponosom reći da upotrebom električnog bicikla i onog koji koristi bateriju na solarno punjenje  ZNAČAJNO SMANJUJEMO IZVOR AEROZAGAĐENJA.” – rekao je Dragan Ristić, osnivač RUSH Delivery kurirske službe.

Zelena agenda za Zapadni Balkan je strategija regionalnog razvoja koja ima za cilj da odgovori na izazove klimatskih promena i zelene tranzicije i da pomogne zemljama Zapadnog Balkana da usklade propise o životnoj sredini sa evropskim standardima i normama. Zelena agenda za Zapadni Balkan je utemeljena na Evropskom zelenom dogovoru i povezanom Ekonomsko-investicionom planu za Zapadni Balkan.

Uz finansijsku podršku Evropske unije (EU) i u partnerstvu sa Ministarstvom životne sredine, projekat „EU za Zelenu agendu u Srbiji“ sprovodi UNDP u saradnji sa Ambasadom Švedske, Evropskom investicionom bankom (EIB) i Vladom Švajcarske.

RUSH Delivery zelena agenda

 

FOKUS PROJEKTA „EU za Zelenu agendu u Srbiji“

 

Doprinos dekarbonizaciji privrede i postizanju ciljeva Pariskog sporazuma, smanjenju zagađenja životne sredine (vazduha, zemljišta i vode) i podrška usklađivanju zakonodavnog okvira Srbije sa pravnim tekovinama EU u 5  prioritetnih oblasti Zelene agende:

  1. Dekarbonizacija, energetska efikasnost i smanjenje industrijskih emisija
  2. Cirkularna ekonomija za resursnu efikasnost i industrijsku simbiozu
  3. Zaštita i investiranje u biodiverzitet i ekosisteme
  4. Smanjenje zagađenja životne sredine sa fokusom na kvalitet vazduha
  5. Održivi prehrambeni sistemi i ruralni razvoj

INOVATIVNI PRISTUP I NEPREKIDNO USMERENJE KA DODATNOM  OZELENJAVANJU RUSH Delivery kurirske službe

 

Uz podršku ovog projekta imamo mogućnost da još jednom doprinesemo zelenoj transformaciji Srbije ne samo upotrebom električnih bicikala, već i onih koji koriste bateriju koja se puni upotrebom solarne energije.

Za još informacija o našim aktivnostima PRATITE NAS NA NAŠOJ FACEBOOK I INSTAGRAM STRANICI @rushdelivery.rs

 

Želite da sarađujete sa RUSH-om?

RUSH Delivery nudi najkvalitetnije uslove i fleksibilne saradnje.

RUSH Delivery je inovativna startap kompanija u sektoru logistike koja nudi najsavremenije uslove rada i saradnje u zemlji. Postanite deo RUSH Delivery kompanije i pridružite nam se u daljem razvoju ovog tržišta u zemlji.